Your outdoor e-magazine and stepping stone to the outdoors

Ute-nytt

2021 är friluftslivets år

Sällan har ett tema kommit lägligare. 2021 utnämns till friluftslivets år och projektet Luften är fri som syftar till att få fler att prova friluftslivet. Bakom står paraplyorganisationen Svenskt Friluftsliv som samordnar flera ideella organisatörer. Gemensamt för alla är att de vill locka fler ut i naturen.

Alla som vill kan bidra till att fler ska hitta det fina i naturen är välkomna att dela med sig av sin kunskap och påhitt i naturen. För de som letar ute-upplevelser och saker att göra i naturen finns aktivitetskalendern på projekthemsidan Luften är fri. Här kan du hitta vad som händer i naturen just där du befinner dig. Här finns något för alla som behöver en spark i baken för att komma ut!

Dessutom kommer varje månad under året ha ett tema att verka från. Januari är invigningsdags och i februari är det dags för friluftsinspiratörer att dela med sig av inspiration!

Friluftslivets månadsteman under 2021

Kom igen alla, låt oss inspirera och inspireras till mer friluftsliv åt alla! Nu kör vi!