Your outdoor e-magazine and stepping stone to the outdoors

Långfärdsskridsko, Resmål

Hitta till Dalarnas skridskoisar

Vinter och julledighet och många längtar efter att få sträcka ut skären på skridskoisar, gärna naturisar i vackra omgivningar. Blanka isar, lena som salsgolv, är väl det kanske alla drömmer om. Men det är ofta snön ställer till det för just det. I Dalarna jobbar nätverket Skating Dalarna för att ploga banor på isen, fria från snö. Flera sjöar och åar frigörs för oss alla att åka skridskor på. Vare sig du har långfärdsskridskor, konståkningsskridskor eller hockeygrillor är du välkommen att skrinna i Dalarnas sjösystem och vackra natur. Helt gratis!

Sjöarna är många att välja på där plogade banor för skridsko finns

  • Flosjön i Dala-Floda
  • Runn i Falun
  • Ösjön i Borlänge
  • Pråmleden och Brunnsjön i Hedemora
  • Öjesjön i Malung
  • Orsasjön i Orsa
  • Siljan i Mora
  • Väsman i Ludvika

Gör din skridskouplevelse till ett helgäventyr och övernatta i Dalarnas charmiga boenden.